Kan ik verkouden worden door de airconditioning?

Nieuwsblad.be – 23-7-2020

Hoe houd ik mijn slaapkamer koel? Welke dieren kunnen het slechtst tegen de warmte? Hoeveel water moet ik dagelijks drinken? Wij laten de vragen van onze lezers beantwoorden door een expert. Vandaag: kan ik verkouden worden door de airconditioning?

‘Zomerverkoudheid’ bestaat omdat verkoudheden door middel van virussen worden overgedragen en niets te maken hebben met de temperatuur in de buitenlucht. “Een verschil in temperatuur door airconditioning heeft ook niets te maken met verkoudheid”, zegt Johan Neyts, professor virologie aan de KULeuven. “Verkoudheid wordt enkel overgedragen door contact met mensen. Ik vraag altijd aan mijn studenten wat de beste plek is om geen verkoudheid te krijgen. Het antwoord op die vraag is: op de noord- of zuidpool. Daar kom je immers niet in contact met mensen.”

Neus.nu wordt (zonder contentbeïnvloeding) mede mogelijk gemaakt door:

NeilMedNederland | Neus.nu | Platform van KNO-artsen
Rhino Horn | Neus.nu | Platform van KNO-artsen
Hikos | Neus.nu | Platform van KNO-artsen
NeilMedNederland | Neus.nu | Platform van KNO-artsen
HAL -banner | Neus.nu | Platform van KNO-artsen
Smith&Nephew | Neus.nu | Platform van KNO-artsen
Viatris | Neus.nu | Platform van KNO-artsen
Novartis | Neus.nu | Platform van KNO-artsen